ГоловнаСвіт

Франція почала використовувати стратегічні запаси палива через страйки

З понеділка на заправках спостерігаються довгі черги

Франція почала використовувати стратегічні запаси палива через страйки
Акция протеста против сокращения госрасходов во Франции
Фото: EPA/UPG

Франція почала використовувати стратегічні запаси палива через акції протесту і страйки, які зупинили роботу шести з восьми нафтопереробних заводів країни.

Про це повідомляє ВВС.

За оцінкою міністерства транспорту, 46% автозаправок країни відчувають перебої з поставками бензину. З понеділка на заправках спостерігаються довгі черги.

Стратегічний паливний резерв Франції розрахований на 115 днів. За інформацією міністерства транспорту країни, з нього вже викачали триденні запаси.

Акції протесту у Франції стали відповіддю на непопулярну реформу трудового законодавства, ініційовану урядом. Основна мета поправок - збільшення тривалості робочого тижня з нинішніх 35 годин до 40, а також розширення прав роботодавців при розірванні трудових угод із працівниками. При цьому ліві партії критикують кабінет міністрів-соціалістів за наступ на права працівників, а праві - за недостатність пропонованих реформ.

Якщо французька влада не виконає їхні вимоги, протестувальники погрожують паралізувати транспортне сполучення. За даними Франс прес, у четвер вони мають намір заблокувати постачання палива через порт Гавр.

Уряд Франції, навпаки, вважає, що пропоновані зміни дозволять оживити економіку та ринок праці.

Незважаючи на падіння особистого рейтингу, президент Франсуа Олланд заявляє, що не має наміру відмовлятися від реформ.

Нагадаємо, наприкінці квітня декілька десятків поліцейських постраждали у Франції під час заворушень, що їх влаштували противники реформи праці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram