ГоловнаПолітика

Прес-секретар Порошенка розповів, як проходила операція обміну Савченко

Вийти з літака прибулим у Ростов українцям заборонили

Прес-секретар Президента Петра Порошенка Святослав Цеголко розповів, як проходила операція обміну засудженої в Росії української військової Надії Савченко.

Про це він написав у facebook.

За його словами, президентський борт вилетів у Ростов близько 08:00. Час польоту становив майже дві з половиною години, так облітали окупований Донбас.

"У Ростові більше години стояли, перш ніж побачили два автобуси, які рухалися до нашого літака. Серце стиснулося. Я згадав момент вироку на цьому судилищі, коли російського суддю охороняли з десяток автоматників у масках. А потім виштовхували нас із залу, коли ми співали гімн", - написав Цеголко.

Інформацію про факт звільнення Надії Савченко прибулі в Ростов прес-секретар Порошенка і заступник голови парламенту Ірина Геращенко могли розголосити лише після того, як літак із Савченко сяде в Борисполі, інакше операція могла зірватися. Незважаючи на це, журналісти з посиланням на російські агентства по телефону запитували, чи правда, що президентський літак прибув до Ростова по Савченко.

За словами Цеголка, вийти з літака прибулим у Ростов українцям заборонили. Савченко теж довелося чекати дозволу вийти з автобуса, а потім півгодини президентський літак із Надією не міг вилетіти додому через те, що "кордон поки що закритий".

Прес-секретар Президента Петра Порошенка назвав звільнення Савченко невід'ємною частиною Мінського процесу.

"Усі зусилля Президента будуть звернені на звільнення інших. Тому що це невід'ємна частина Мінського процесу. Ми повинні звільнити як політичних в'язнів у Росії, так і тих, хто в полоні в терористів. І Надя нам у цьому допоможе", - резюмував Цеголко.

Нагадаємо, що 25 травня Савченко обміняли на двох російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram