ГоловнаСвіт

У США 450 письменників виступили проти Трампа

Кандидата на пост президента США звинувачують у "залякуванні інакомислячих"

У США 450 письменників виступили проти Трампа

Понад 450 американських письменників підписали електронну петицію проти найімовірнішого кандидата на посаду президента США від Республіканської партії Дональда Трампа, повідомляє Радіо Свобода.

Літератори, серед яких Стівен Кінг, Жюно Діас і Девід Еггерс, розмістили онлайн-звернення, "відкритий лист до американського народу", в якому звинувачують Трампа в "заохоченні агресії серед своїх послідовників" і "залякуванні інакомислячих".

"Суть американського експерименту з самого початку полягала в тому, щоб об'єднувати людей, а не підбурювати їх один проти одного", - йдеться в петиції.

Незважаючи на те, що автори онлайн-звернення виступають проти висунення Дональда Трампа на виборах як кандидата на посаду президента країни, в тексті петиції немає заклику голосувати за його політичних опонентів.

До моменту публікації петицію підписали більш ніж 8,5 тис. осіб.

Нагадаємо, напередодні Трамп переміг на праймериз у Вашингтоні. Загальна кількість делегатів у "скарбничці" Трампа, таким чином, становить 1196. Для висунення кандидатом від партії на виборах президента загалом необхідно набрати 1237 голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram