ГоловнаПолітика

Звільнення Савченко не дає підстав для скасування санкцій проти РФ, - євродепутат

Політик вказала на повторну ескалацію протистояння на Донбасі в останні дні

Звільнення Савченко не дає підстав для скасування санкцій проти РФ, - євродепутат
Ребекка Хармс
Фото: http://www.dw.de/

Факт звільнення українки Надії Савченко з російського ув'язнення не означає скасування санкцій Заходу щодо Російської Федерації. Про це в середу, 25 травня, заявила керівник фракції "зелених" в Європарламенті Ребекка Гармс, повідомляє DW.

За словами Гармс, обмін полоненими і заручниками - це лише частина Мінських угод "і не найважливіша частина".

Значно важливіше, зазначила євродепутат, такі пункти, як відновлення контролю України на певних ділянках російсько-українського кордону, дотримання режиму припинення вогню і відведення важкого озброєння.

"А цього зараз не спостерігається", - сказала Гармс.

Навпаки, політик вказала на повторну ескалацію протистояння в регіоні в останні дні.

"Тому я бачу мало причин для того, щоб вести розмови про скасування санкцій. Навпаки, санкції - важливий інструмент для того, щоб дипломатичним шляхом успішно тиснути на Росію", - сказала вона.

Крім того, Гармс вказала на необхідність збереження пильної уваги міжнародної спільноти до долі інших ув'язнених у РФ українських громадян.

Нагадаємо, Росія перебуває під економічними санкціями низки країн, у тому числі країн-членів ЄС, США, Японії, Австралії та Канади. Обмеження торкнулися банківського, нафтового і оборонного секторів. Санкції було введено через анексію Криму та участь Росії в збройному конфлікті на Донбасі. Сума збитків, завданих фінансовій галузі РФ, за два роки становить $250 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram