ГоловнаКультура

Гройсман вирішив особисто зайнятися "Євробаченням"

Прем'єр відкидає відмову України від проведення конкурсу.

Гройсман вирішив особисто зайнятися "Євробаченням"
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вирішив особисто зайнятися організацією проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Про це повідомила прес-служба уряду.

У середу, 25 травня, Гройсман провів нараду з цього приводу, де обговорювали першочергові кроки для організації конкурсу.

Він доручив Міністерству культури України внести пропозиції щодо формування організаційного комітету, який повинен швидко визначити план дій і місце проведення конкурсу. "Я готовий як прем'єр-міністр стати головою, співголовою цього комітету для того, щоб дуже чітко визначити, що все буде максимально швидко якісно, збалансовано і на високому рівні", - заявив Гройсман.

Він додав, що місто, яке прийме конкурс, повинну буде частково профінансувати його проведення. При цьому Кабмін планує також шукати "позабюджетні ресурси".

"Позиція уряду України полягає в тому, що Євробачення пройде в Україні. Тут не повинно бути жодних дискусій із цього приводу. Наше завдання, щоб Євробачення в 2017 році ми провели на високому організаційному рівні", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, на "Євробаченні-2016" перемогла українська співачка Джамала. Наступного року конкурс пройде в Україні. На проведення "Євробачення" претендують Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Львів і Херсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram