ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив систему "єдиного вікна" на митниці

Замість печаток і штампів на документах ставитимуть електронні позначки

Кабмін затвердив систему "єдиного вікна" на митниці
Фото: tsn.ua

Кабінет Міністрів затвердив концепцію створення і функціонування на митних пунктах автоматизованої електронної системи обміну даними "єдине вікно".

Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду.

Система "єдине вікно" вважається передовим сучасним інструментом спрощення та зменшення кількості митних процедур. На думку уряду, вона допоможе усунути можливості для корупції на митниці.

Система передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє службам контролю та митним пунктам автоматично обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через держкордон.

Створення "єдиного вікна" передбачає здійснення всіх видів контролю (митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів контролю) за допомогою електронного обміну даними.

"Тож замість печаток і штампів державних органів на паперових документах будуть проставляти електронні позначки в загальній базі даних", - наголошено в повідомленні.

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що у Фіскальній службі створять спеціальний департамент цінової інформації, який буде моніторити процес формування митних цін.

Нагадаємо, прем'єр Володимир Гройсман пообіцяв очистити митницю від корупції за три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram