ГоловнаСвіт

МЗС Пакистану викликало посла США "на килим" після вбивства лідера "Талібану"

Ісламабад визнав дії ВПС США порушенням суверенітету Пакистану і статуту ООН.

МЗС Пакистану викликало посла США "на килим" після вбивства лідера "Талібану"
Мулла Мансур
Фото: catoday.org

МЗС Пакистану викликало "на килим" посла США в цій країні Девіда Хейла й висловило йому різкий протест у зв'язку з операцією американських сил для ліквідації лідера ісламістського руху "Талібан" на пакистанській території.

Про це пише The Daily Pakistan.

Спеціальний помічник пакистанського прем'єр-міністра із закордонних справ Саїд Тарік Фатемі заявив, що удар безпілотника є порушенням суверенітету Пакистану і статуту ООН, що гарантує недоторканність територіальної цілісності держав-членів.

За словами Фатемі, дії США можуть негативно позначитися на зусиллях чотиристоронньої координаційної групи, яка намагається організувати мирні переговори між урядом Афганістану і "Талібаном". Він також підкреслив, що Ісламабад і Вашингтон повинні тісно координувати зусилля в боротьбі з тероризмом.

21 травня стало відомо, що лідер руху "Талібан" мулла Мансур, найімовірніше, загинув у результаті авіаудару. Американські військові завдали його за наказом президента США Барака Обами у віддаленому регіоні Пакистану на кордоні з Афганістаном.

Мулла Акхтар Мохаммад Мансур став лідером "Талібану" 30 липня 2015 року в день, коли було офіційно оголошено про смерть його попередника - мулли Омара. Колишній голова талібів помер 23 квітня 2013 року, але понад два роки факт його смерті приховували від пересічних талібів, щоб не підривати їхній бойовий дух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram