ГоловнаПолітика

Кива попросився рядовим у Нацгвардію

Раніше Кива заявив, що буде балотуватися в нардепи.

Звільнений напередодні начальник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Ілля Кива подав заяву на службу рядовим у Нацгвардії.

У своєму фейсбуці він оприлюднив датовану 20 травня заяву на ім'я командувача Нацгвардії Юрія Аллерова і написав "ІДУ ЗНОВУ ЗАХИЩАТИ СВОЮ БАТЬКІВЩИНУ! Іду на Ви!"

Нагадаємо, Киву звільнили з посади голови наркодепартаменту в середині травня. Сам Кива повідомляв, що переведений працювати в структуру МВС. Він також говорив, що буде балотуватися в народні депутати на довиборах у Верховну Раду, які відбудуться 17 липня.

Уродженець Полтави Ілля Кива став співробітником місцевої міліції у вересні 2014 року. Він очолив батальйон територіальної оборони "Полтавщина", але незабаром позбувся цієї посади через бунт підлеглих. У грудні 2014 року його призначили заступником начальника ГУ МВС Донецької області. У червні 2015 року Кива перейшов на посаду заступника начальника УМВС Херсонської області. Цю посаду він обіймав до призначення головним борцем з наркотиками в жовтні минулого року.

З листопада, коли набув чинності закон про Нацполіцію, всі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані пройти переатестацію, проте Кива її так і не пройшов

У квітні голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що подасть голові МВС документи на звільнення Ківи. Причиною стало його інтерв'ю виданню "Страна", в якому він сказав, що "рано чи пізно" його "все одно завалять" атошники, "яким нічим зайнятися, а рука до автомата звикла".

У результаті під тиском громадськості міністр внутрішніх справ

Арсен Аваков пообіцяв, що Кива перейде на іншу роботу.

До переходу на службу в міліцію Киву засудили за отримання хабара на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014 року суд зняв із нього судимість.

Раніше LB.ua провів на сайті опитування про майбутнє Іллі Киви. На зображенні показано результати голосування 3700 осіб.

Ранее LB.ua провел на сайте опрос о будущем Ильи Кивы. На картинке показаны результаты голосования 3700 человек

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram