ГоловнаПолітика

Філатов попросив Парубія не підписувати перейменування Дніпропетровська в Дніпро

До затвердження бюджету на наступний рік місто залишатиметься Дніпропетровськом

Філатов попросив Парубія не підписувати перейменування Дніпропетровська в Дніпро
Борис Филатов
Фото: Макс Требухов

Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов звернувся до спікера Верховної Ради Андрія Парубія з проханням не підписувати постанову про перейменування міста.

За словами мера, зміна назви міста не своєчасна, і багато людей не розуміють, що відбувається, повідомляє прес-служба Дніпропетровської міськради.

"Єдине, що залишається міському голові, - просити пана Парубія не підписувати цю постанову. Я звернувся до нього з таким проханням. Подивимося, чи виконає", - сказав Борис Філатов під час прес-конференції 23 травня.

Він додав, що все ще залишається мером Дніпропетровська, а не Дніпра.

Філатов повідомив, що міська влада звернулася до Кабміну і до відповідних державних установ із проханням дати роз'яснення, що робити з перейменуванням.

Мер додав, що ситуації, яка склалася з перейменуванням, можна було б уникнути, якби колишній склад міськради ухвалив відповідне рішення.

"Тоді міська рада не зробила цього свідомо. І залишила це нинішній раді, як бомбу уповільненої дії", - сказав міський голова.

Філатов зазначив, що до затвердження бюджету на наступний рік місто залишатиметься Дніпропетровськом, як це прописано в Законі України "Про географічні назви". Зокрема, в ст. 7 цього закону сказано, що перейменування географічних об'єктів набуває чинності одночасно з набуттям чинності державного і місцевих бюджетів. До кошторису повинні бути закладені гроші на зміну назви.

Нагадаємо, у четвер Філатов заявив, що витрати, пов'язані з перейменуванням Дніпропетровська в Дніпро, становитимуть всього 700-800 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram