ГоловнаСвіт

Bild: Туреччина отримає безвізовий режим з ЄС щонайшвидше у 2017 році

Більшість німців вважає нинішню політику Меркель щодо Туреччини помилкою

Bild: Туреччина отримає безвізовий режим з ЄС щонайшвидше у 2017 році
Меркель, Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Уряд Німеччини вважає, що Туреччина отримає безвізовий режим з ЄС щонайшвидше у 2017 році.

Про це повідомляє газета Bild з посиланням на джерела в Берліні, інформує агентство Рейтер.

Згідно з цією інформацією, Анкара не встигне виконати необхідні умови для скасування віз до кінця цього року, через що безвізовий режим з Туреччиною не почне діяти з 1 липня, як прописано у домовленостях між Анкарою і Брюсселем. Основною перешкодою на шляху лібералізації візового режиму вважається антитерористичний закон, на зміні якого наполягає ЄС. Проти цього виступає президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

На початку травня Єврокомісія запропонувала зняти візові обмеження для турецьких громадян, якщо до кінця червня Анкара виконає решту умов Євросоюзу. Але вже 11 травня, після відмови Ердогана вносити зміни в законодавство для боротьби з тероризмом, стало відомо, що Європарламент призупинив роботу над скасуванням віз.

У Брюсселі зазначають, що безвізовий режим між ЄС і Туреччиною може бути введений тільки в тому разі, якщо Туреччина виконає п'ять умов. Йдеться про заходи щодо запобігання корупції, проведення переговорів про оперативну угоду з Європолом, співробітництво з усіма країнами-членами Євросоюзу в області судового законодавства, приведення правил щодо захисту даних у відповідності зі стандартами ЄС і перегляд законодавства щодо боротьби з тероризмом.

Однак уряд Туреччини стверджує, що вже виконав усі вимоги для введення безвізового режиму, зазначає Рейтер.

У березні Туреччина і ЄС на саміті в Бельгії уклали угоду щодо біженців. Згідно з цією домовленістю, Туреччина зобов'язується повертати на свою територію біженців з європейських країн. В обмін на це Анкара мала отримати €3 млрд для розміщення мігрантів і безвізовий режим для короткострокових поїздок своїх громадян в ЄС.

Згідно з опитуванням, проведеним Forsa для німецької газети Handelsblatt, лише 31% німців підтримує політику канцлера ФРН Ангели Меркель щодо Туреччини, 59% висловилися проти. Крім того, опитування показало, що лише 44% німців хочуть, щоб Меркель залишалася на посаді канцлера після закінчення своїх повноважень у 2017 році, тоді як 47% респондентів виступили проти.

Також опитування показало, що 56% громадян Німеччини вважають, що більшість мігрантів не можуть бути інтегровані в робочий ринок країни, лише 38% опитаних вважають, що така інтеграція можлива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram