ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з прем'єром Нідерландів введення безвізового режиму з ЄС

Президент провів зустріч з Марком Рютте у Стамбулі

Порошенко обговорив з прем'єром Нідерландів введення безвізового режиму з ЄС

У рамках робочого візиту до Туреччини на Всесвітній гуманітарний саміт ООН президент Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Основними питаннями порядку денного переговорів глав держав стали набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також завершення процесу ухвалення Євросоюзом рішення про введення безвізового режиму для громадян України", - наголошується в повідомленні.

Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі. Порошенко підкреслив, що розраховує на подальшу солідарність і єдність Європейського Союзу в питанні підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема щодо збереження санкцій ЄС щодо Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності нашої країни.

Порошенко і Рютте також скоординували спільні дії в рамках розслідування катастрофи літака рейсу МН-17, збитого бойовиками в липні 2014 року.

Нагадаємо, раніше Порошенко провів зустріч з генеральним секретарем Ради Європи Турб'єрном Ягландом, під час якої президент закликав посилити тиск на Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram