ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Раду Європи посилити тиск на Росію

Президент обговорив з Ягландом порушення прав кримських татар з боку РФ

Порошенко закликав Раду Європи посилити тиск на Росію
Турбьерн Ягланд
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко провів зустріч із генеральним секретарем Ради Європи Турб'єрном Ягландом в рамках свого робочого візиту до Туреччини на саміт ООН.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Порошенко звернув увагу на системні порушення прав кримських татар і українців в окупованому Росією Криму, зокрема арешт заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова. У зв'язку з цим президент закликав Раду Європи посилити тиск на РФ.

Сторони також обговорили стан українських реформ. Ягланд привітав обрання нового Генерального прокурора України і зусилля президента Порошенка у реформуванні судової влади відповідно до європейських стандартів.

Нагадаємо, сьогодні у Стамбулі відкрився Всесвітній гуманітарний саміт ООН, скликаний з ініціативи Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна. У заході візьмуть участь керівники близько 60 держав, ще стільки ж країн буде представлено на рівні міністрів.

Україна на саміті представляє Петро Порошенко, а також уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Сьогодні Порошенко вже провів зустріч із президентом Словаччини Андреєм Кіскою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram