ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з президентом Словаччини в Стамбулі

Президенти України та Словаччини обговорили питання двосторонніх відносин і співробітництва

Порошенко зустрівся з президентом Словаччини в Стамбулі

У рамках робочого візиту у Стамбул Петро Порошенко провів зустріч із президентом Словаччини Андреєм Кіскою.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Сторони обмінялися думками з важливих питань порядку денного двосторонніх відносин і міжнародного співробітництва", - наголошено в повідомленні.

Президенти обговорили питання взаємодії між країнами щодо євроінтеграції України в контексті головування Чехії в ЄС у другій половині 2016 року.

Йшлося, зокрема, про практичну допомогу Словаччини в реформуванні української економіки, а також про підтримку рішень керівних органів ЄС щодо впровадження безвізового режиму для українців.

Порошенко і Кіска розглянули шляхи активізації торговельно-економічного співробітництва. У зв'язку із цим наголошувалося на важливості проведення цього року чергового засідання Міжурядової українсько-словацької комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва.

Порошенко подякував керівництву Словаччини за підтримку позиції України про неприйнятність реалізації проекту "Північний потік-2". Обговорювали також питання створення Східно-Європейського газового хаба за участю інших країн регіону.

Нагадаємо, сьогодні в Стамбулі відкрився Всесвітній гуманітарний саміт ООН, який скликано з ініціативи Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна. У заході візьмуть участь керівники близько 60 держав, ще стільки само країн будуть представлені на рівні міністрів.

Україну на саміті представляє Петро Порошенко, а також уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram