ГоловнаПолітика

У Харківській області студенти разом з ОДА відсвяткували День Європи

У регіоні пройшов парад вузів

У Харківській області День Європи відзначили парадом вузів і презентацією їх потенціалу під девізом "Європейському місту - європейську освіту!".

У заході, організованому спільно з обласною адміністрацією, взяли участь близько 4 тисяч студентів з 31 ВНЗ області. Почесними гостями стали генеральний консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський та представники дипломатичного корпусу. Презентацію вищих навчальних закладів регіону відкрила перший віце-губернатор Харківської області Юлія Світлична.

"Європа - це не тільки географічне поняття, Європа - це модель побудови держави і суспільства, - підкреслила перший заступник керівника Харківської області. - Це єдність, солідарність, активна громадянська позиція і відповідальність за зроблений вибір. Сьогодні Україна домагається незалежності дорогою ціною. До Харківської області прикута увага всієї міжнародної спільноти. Наша країна твердо стоїть на європейському шляху розвитку. Ми відстоюємо європейські цінності, і це щоденна робота влади, бізнесу та громадськості. Ми постійно відчуваємо підтримку з боку Євросоюзу, і вдячні нашим міжнародним партнерам за таку позицію".

Юлія Світлична також звернула увагу студентів на те, що одним з найважливіших факторів для інтеграції у європейське суспільство є знання загальноприйнятої мови міжнародного спілкування - англійської. "З цією метою президент України Петро Порошенко оголосив 2016-й рік роком англійської мови", - сказала Світлична. Перейшовши на англійську, вона нагадала, що торік у регіоні стартувала реалізація проекту "Європейський центр іноземних мов глави ХОДА", в рамках якого отримати знання безкоштовно може кожен бажаючий.

"Знання іноземної мови - це ваш найголовніший крок на шляху інтеграції у Європейський Союз", - звернулася до студентів Юлія Світлична.

Нагадаємо, просування інтересів вищої школи Харківської області у Європі і світі - одне із завдань, які стоять перед створеним трохи менше року тому Харківським університетським консорціумом. Ініціатором створення об'єднання став голова Харківської ОДА Ігор Райнін. До консорціуму увійшли усі провідні вузи регіону. Результати нововведень у сфері освіти Харківської області вже відбилися на якості послуг, що надаються у цій сфері. Так, за останніми даними Моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів України, опублікованого Кабміном, Харківська область стала абсолютним лідером в країні за якістю і доступності освіти, випередивши навіть столицю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram