ГоловнаПолітика

Кіпрська фірма спростувала виведення фондом Порошенка в офшор €4 млн

Кіпрська фірма спростувала виведення фондом Порошенка в офшор €4 млн

Кіпрська фірма Dr. K. Chrysostomides & Co LLC заявляє, що фонд "Прайм Ессетс Кепітал", бенефіціаром якого є Президент Петро Порошенко, не оплачував грошовими коштами підписку на акції компанії CEE Confectionary Investments Limited.

Про це йдеться в офіційному листі кіпрської фірми, повідомляє Укрінформ.

"У зв'язку з випуском компанією 18 000 простих акцій 25 березня 2016 року як юридичного радника та секретаря компанії CEE (Confectionary Investments Limited, - ред.) ми підтверджуємо наступне: за винагороду загальною сумою 3 926 160,00 євро компанія випустила акції на користь ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд Прайм Ессетс Кепітал" на підставі Договору про підписку на акції від 25 березня 2016 року", - вказується в документі.

Згідно з угодою, "Прайм Ессетс Кепітал" погодився сплатити передплату на акції в натуральній формі шляхом передачі частки в ТОВ "Центрально-Європейська Кондитерська Компанія", зареєстрованому в Україні, що належала фонду, на користь компанії. "При випуску акцій платежі в грошовій формі не здійснювалися", - йдеться в листі.

Крім того, повідомляють, що після дати заснування компанія не відкривала банківський рахунок, тому єдиним можливим способом прийняття оплати за підписку на акції є оплата в натуральній, а не в грошовій формі.

"До нас, як юридичного радника компанії, не зверталися за наданням коментарів із зазначеного питання. Більше того, секретар і директор компанії не отримували будь-яких запитів щодо цього питання. Нам також не надходили запити третіх осіб на надання для ознайомлення документів, зазначених у пункті 4 вище", - вказано в листі.

Нагадаємо, напередодні юристи Петра Порошенка спростували незаконне виведення в офшор €4 млн, про що повідомляли журналісти програми "Слідство.Інфо".

Раніше журналісти "Слідство.Інфо" з'ясували, що Порошенко в серпні 2014 року створив офшорну компанію Prime Asset Partners на Британських Віргінських островах і ще дві пов'язані фірми CEE Confectionery Investments Ltd. (зареєстрована на Кіпрі у вересні 2014 року) і Roshen Europe B.V. (зареєстрована в Нідерландах у грудні 2014 року).

Це викликало скандал, однак в підсумку з'ясувалося, що офшори створювали для того, щоб передати кондитерську корпорацію "Рошен" у "сліпий траст" під керуванням Rothschild.

Створення офшорної фірми не є правопорушенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram