ГоловнаПолітика

Порошенко про марш "Азова": Зривати мирний план - безвідповідально

Військового шляху повернення Донбасу не існує, переконаний президент

Порошенко про марш "Азова": Зривати мирний план - безвідповідально
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко наголосив, що єдина можливість відновити суверенітет України над окупованими районами Донбасу - це політико-дипломатичне врегулювання.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Не можу не сказати декілька слів щодо сьогоднішнього маршу в Києві. Першими з'явилися ці картинки на російському телебаченні - шини, петарди, повідомлення про поранених поліцейських, поранених громадян. Ці картинки поширюють і навмисно підіграють про те, що сьогодні нібито намагаються дестабілізувати ситуацію в державі. Ще раз наголошую, це абсолютно чітка позиція - військового шляху повернення Донбасу не існує", - сказав президент під час засідання Ради національної безпеки і оборони.

Він зазначив, що всі основні деталі Мінських угод базуються на його мирному плані.

"Зривати мирні процеси, прикриваючись чим-небудь, - абсолютно безвідповідально по відношенню до держави, і це призведе лише до того, що частина Донецької та Луганської областей унаслідок цих процесів залишиться під окупацією. Допустити цього я як верховний головнокомандувач, як президент, не можу. Це не мій сценарій", - заявив Порошенко.

Він також додав, що більшість українців підтримує мир і мирне повернення українського суверенітету на окуповані території.

"З цієї дороги ми не звернемо, - сказав президент.

Нагадаємо, сьогодні бійці "Азова" провели мітинг біля Верховної Ради проти проведення виборів на окупованих територіях Донбасу. Акція пройшла мирно, проте час від часу присутні запускали фаєри і петарди.

Перед акцією відділення Ощадбанку на вулиці Мазепи, по якій проходив марш "Азова", забарикадувалися. Вікна відділення були забиті дерев'яними щитами, а вивіски замотані в чорний поліетилен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram