ГоловнаПолітика

Порошенко закликав підвищити зарплати прикордонникам до рівня військових

Президент звернувся до прем'єра та спікера Ради

Порошенко закликав підвищити зарплати прикордонникам до рівня військових
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності вирівнювання заробітних плат військовослужбовців Держприкордонслужби з тими, хто служить у лавах Збройних сил України, Національної гвардії та інших силових відомствах.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Ми повинні прийняти негайне рішення про внесення змін до Державного бюджету та забезпечити підвищення грошового забезпечення співробітників Держприкордонслужби. Неприпустимо, коли в нас військовослужбовці різних відомств фінансуються по-різному, коли в нас солдат ЗСУ і Нацгвардії отримує 7 тис. грн, а прикордонник - 4-4,5 тис. грн. Категорично неприйнятно", - заявив Порошенко під час засідання РНБО.

Він також наголосив, що військовослужбовці ДПСУ нарівні з бійцями ЗСУ та Нацгвардії несуть службу в зоні АТО, так само виконують функції з оборони держави.

Порошенко звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і голови Верховної Ради Андрія Парубія з пропозицією підтримати це питання.

Відповідний законопроект має бути внесений Президентом на розгляд парламенту як першочерговий.

"Прошу визначити цей проект як невідкладний від мого імені. Ми повинні вирішити питання прикордонників найближчим часом", - зауважив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко висловився за підвищення зарплат для прокурорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram