ГоловнаПолітика

Клімкін підтвердив загрозу відтермінування безвізового режиму

ЄС обговорює механізм боротьби з міграційними кризами

Клімкін підтвердив загрозу відтермінування безвізового режиму
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив загрозу відтермінування розгляду Європейським Союзом рішення про надання Україні безвізового режиму.

Клімкін підтвердив журналістам, що низка європейських країн виступають за те, щоб ЄС спочатку ухвалив процедуру припинення безвізового режиму у разі дуже серйозних його порушень і лише потім надав безвізовий режим Україні.

"У разі виникнення міграційних криз. Це питання має бути обговорено на наступному засіданні міністрів внутрішніх справ Європейського Союзу. Ключовим буде рішення Ради ЄС на найвищому рівні наприкінці червня", - сказав Клімкін, відповідаючи на запитання.

Однак міністр сподівається, що до відтермінування введення безвізового режиму для України не дійде і рішення буде ухвалено влітку.

"Влітку, ми всі дуже сподіваємося і на це дуже працюємо, відповідні рішення мають ухвалити. Тобто не треба говорити про відтермінування", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, для завершення усіх необхідних процедур, пов'язаних із розглядом пропозиції Європейської Комісії надати Україні безвізовий режим, Європарламенту знадобиться мінімум три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram