ГоловнаПолітика

Деканоїдзе закликала Раду прийняти закон для протидії "злодіям у законі"

Такий закон у Грузії дозволив повністю позбутися організованої злочинності

Деканоїдзе закликала Раду прийняти закон для протидії "злодіям у законі"
Фото: 112.ua

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що Україні потрібен закон для протидії "злодіям у законі".

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

За її словами, ухвалення такого закону дозволило б знизити рівень злочинності в країні.

Як вважає Деканоїдзе, завдяки змінам у законодавстві було б визнано "злодіїв в законі". І за умови визнання "коронування" їх можна було б заарештовувати і передавати правосуддю. Це важливо, оскільки, згідно із так званим "кодексом честі", "злодії в законі" не можуть заперечувати, що вони "короновані", наголошено в повідомленні.

"Такий закон, як ви знаєте, діяв у Грузії. І цей закон дав нам шанс і право позбутися організованої злочинності повністю. Частина з них сиділа в тюрмах, частина втекла", - наголосила Хатія Деканоїдзе.

Вона зазначила, що схожий закон - так званий "закон Ріко" - був чинним у Сполучених Штатах Америки, коли італійська мафія скоювала там серйозні злочини.

"Хочу сказати одне - закон важливий, дуже важливий для нашої країни. Якщо ми хочемо реально збити злочинність, якщо ми хочемо реально знищити банди й організовану злочинність, то я дуже хотіла б, щоб Верховна Рада консолідувалася навколо цього закону", - наголосила голова Національної поліції України.

Нагадаємо, нещодавно Деканоїдзе заявила, що 90% звільнених за "законом Савченко" - доволі авторитетні в кримінальному світі люди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram