ГоловнаПолітика

Гройсман представив План пріоритетних кроків уряду на 2016 рік

"Головне - не тільки сформувати план, головне - його виконати", - зазначив прем'єр

Гройсман представив План пріоритетних кроків уряду на 2016 рік
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман представив План пріоритетних кроків уряду на 2016 рік.

Про це повідомляється на сайті Кабміну.

За його словами, основними завданнями цього року є: макроекономічна стабілізація, підвищення якості державного управління та державних послуг, встановлення верховенства права та протидія корупції, відновлення безпеки громадян та створення сприятливих умов для розвитку бізнесу.

"Найголовніший пріоритет, який ми ставимо перед собою - ми маємо забезпечити високий рівень життя людей, а це можливо зробити, хто би що не казав, через абсолютно стійку економічну стабілізацію і довгострокове економічне зростання. Ми можемо побудувати якісну, успішну країну тільки тоді, коли у нас буде стабільна, розвинута і відкрита економіка", - підкреслив прем'єр.

Одним із головних пріоритетів Уряду Гройсман назвав досягнення макроекономічної стабільності. Прем'єр зазначив, що за 25 років української незалежності не було проведено структурних реформ, що призвело до тінізації економіки, породження корупції, зниження рівня життя людей та конкурентності держави.

"Неможливо розвивати країну, коли ми маємо нестабільну банківську систему, коли ми маємо незрозумілі інфляційні процеси, коли ми маємо слабку, зарегульовану, закриту економіку, неефективне управління державними підприємствами, коли ми маємо достатньо високий рівень корупції і невисоку довіру і ефективність до судової системи", - сказав Гройсман.

За його словами, Україна може досягнути європейських показників рівня життя та зростання економіки "маючи колосальний потенціал, природні ресурси при розумному, якісному управлінні".

"Україні потрібна відповідальна, публічна, прозора і професійна влада", - підкреслив Гройсман. Він також зазначив, що План пріоритетних завдань уряду був напрацьований протягом останнього місяця спільно усіма міністерствами.

Презентований документ є основою для подальшої дискусії та буде остаточно затверджений 26 травня, зазначив прем'єр. До цього часу він закликав експертів, представників громадськості та профспілок проаналізувати його.

"Ми будемо дуже вдячні за зворотний зв'язок: і за критику, і за пропозиції... Найголовніше не лише сформувати план, найголовніше - його виконати", - додав Гройсман.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада призначила новий склад Кабміну на чолі з Гройсманом. Того ж дня депутати з третього разу ухвалили програму дій нового уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram