ГоловнаЕкономікаБізнес

Понад 50 ТРК оштрафовано за ненадання інформації про власників

Загальна сума накладених штрафів - 308,377 тис. грн

Понад 50 ТРК оштрафовано за ненадання інформації про власників
Фото: tsn.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала 52 телерадіокомпанії за порушення вимог законодавства щодо надання інформації про структуру власності.

Про це повідомляється на сайте Нацради.

"Ч.4 ст. 12 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" встановлює необхідність для суб'єктів інформаційної діяльності в галузі телебачення і радіомовлення щорічно надавати Нацраді інформацію про структуру власності. Порядок подання цієї інформації було затверджено окремим рішенням регуляторного органу, згідно з яким такі відомості подаються до 31 березня", - нагадує Нацрада.

Заступник голови Нацради Уляна Фещук повідомила, що деякі компанії подали зазначену інформацію тільки на початку травня, з огляду на, що для доставки документів поштою потрібен час. Окремі ліцензіати прислали інформацію електронною поштою, але це також не можна вважати виконанням вимог законодавства, яким передбачено подання документів в електронній та паперовій формах.

"Штрафна санкція застосовується за неподання, несвоєчасне подання інформації про структуру власності або надання інформації, яка не відповідає дійсності. Розмір штрафу становить 5% загальної суми ліцензійного збору за всіма ліцензіями, власником яких є порушник", - наголошується в повідомленні.

Загальна сума накладених штрафів - 308,377 тис. грн. Найменший з них становить 51,42 грн, а найбільший - 43,2 тис. грн.

З повним списком оштрафованих ліцензіатів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, у квітні українські телеканали почали публікувати на сайтах імена своїх власників. Це нововведення було зроблено завдяки так званому закону про прозорість медіа, ухваленому у Верховній Раді у вересні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram