ГоловнаПолітика

Магера не увійде до нового складу ЦВК

"Народний фронт" включив до списку кандидатів Романа Гребу замість Магери

Магера не увійде до нового складу ЦВК
Фото: Макс Требухов

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера не ввійде у новий склад Центральної виборчої комісії. Про це LB.ua повідомило джерело у фракції "Народний фронт", за квотою якої його подали на розгляд президенту Петру Порошенкові.

Як повідомив співрозмовник видання, Адміністрація президента виступає категорично проти, щоб Магера далі працював у ЦВК, оскільки вважає його "не своїм" і "занадто незалежним".

"Магеру" вибили "зі списку кандидатів під виглядом того, що нібито президент проти, щоб у новому складі ЦВК були представники старого складу", - зазначило джерело, уточнивши, що, швидше за все, Михайла Охендовського і Жанни Усенко-Чорної також не буде у новому складі комісії.

Водночас, щоб закрити свою квоту "Народний фронт" замість Магери включив до списку кандидатів Романа Гребу, заступника міністра освіти і науки - керівника апарату Міністерства освіти і науки.

Крім того, від НФ до складу ЦВК можуть увійти екс-міністр Кабміну Анна Онищенко та викладач Києво-Могилянської академії Леонтій Шепілов.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв, що парламент розгляне кандидатури членів Центральної виборчої комісії, як тільки їх подасть президент.

Представники президентської фракції парламенту вже два тижні обіцяють, що подання про призначення нових членів ЦВК з'явиться в парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram