ГоловнаПолітика

Україна готує позов до ЄСПЛ через заборону Меджлісу

Проти причетних до ухвалення рішення запропонують ввести санкції

Україна готує позов до ЄСПЛ через заборону Меджлісу

Україна готує заяву до Європейського суду з прав людини проти Росії через заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

"Виходячи з тих подій, які відбуваються навколо Меджлісу, ми вже підготували проект міждержавної заяви "Україна проти Росії" про незаконність заборони Меджлісу російською владою, зараз погоджуємо його з нашими колегами і юристами, які співпрацюють з Меджлісом", - сказав міністр юстиції Павло Петренко на прес-конференції, інформує "Інтерфакс-Україна".

Петренко також попросив главу Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова підготувати список всіх, хто готував рішення про заборону Меджлісу.

"Міністерство юстиції ініціюватиме перед Кабінетом Міністрів внесення цих осіб в український список санкцій і пропонуватиме включити цих людей у міжнародний список санкцій", - зазначив він.

Нагадаємо, на розгляді в ЄСПЛ вже знаходяться три позови України проти Росії. Перший стосується подій, що відбувалися у 2014 році в Криму і на сході України. Другий - викрадення груп дітей у східній частині України ї їхнього тимчасового перевезення в Росію. Третій - щодо порушення Росією права Олега Сенцова та інших українців на правосуддя. Україна подавала ще один позов у справі сина Мустафи Джемілєва Хайсера, однак згодом його відкликала у зв'язку з тим, що Хайсер подав позов проти Росії особисто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram