ГоловнаПолітика

"Були спроби направити провадження щодо окремих чиновників у "необхідне" русло", - Горбатюк

Горбатюк розповів про розмову зі Столярчуком

"Були спроби направити провадження щодо окремих чиновників у "необхідне" русло", - Горбатюк
Фото: Макс Требухов

Начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що на нього і його підлеглих чинили тиск з приводу окремих кримінальних проваджень щодо посадовців минулої влади. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Були спроби направити провадження щодо окремих чиновників у "необхідне" русло... Прізвища називати не буду, тому що провадження "рухаються" далі. Можу сказали тільки, що мова йде про фігурантів кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння земельною ділянкою лісового фонду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області, де як підозрюваний вказаний і Янукович.

Крім цього, мова йде про кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим становищем колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком та іншими посадовими особами міністерства, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Хочу підкреслити, що мова йде не про ці прізвища, а про інших фігурантів цих проваджень", - розповів він.

"Деякий час нас (працівників управління - LB.ua) просили почекати, наприкінці січня всі ми наполягли на притягненні до відповідальності певних причетних осіб, але тоді ж відразу активізувалося розслідування відносно співробітників нашого управління", - додав він.

Горбатюк також допустив, що причиною активізації справ щодо його колег були спроби тиску на нього, щоб не передавати ці справи до суду.

"На одній нараді, до речі, просив Столярчука (заступник генпрокурора - LB.ua), щоб він пояснив, у чому полягають злочини, розслідувані щодо співробітників нашого управління. У відповідь почув, що це не моя справа, я маю тільки ходити на допити і відповідати на запити того управління, інакше буду звільнений", - зазначив Горбатюк.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Лещенко заявив, що Генеральна прокуратура має намір висунути керівнику управління спецрозслідувань ГПУ Сергію Горбатюку повідомлення про підозру в недбалості. За його даними, мета переслідування Горбатюка - перешкоджати розслідуванню справ щодо Майдану, яким він займається. Фігурантами розслідувань, зокрема, є низка вищих чиновників часів Віктора Януковича, які зараз перебувають під санкціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram