ГоловнаПолітика

ГПУ може оскаржити результати конференції прокурорів, - Горбатюк

"Усе відбувалося ніби за сценарієм"

ГПУ може оскаржити результати конференції прокурорів, - Горбатюк
Фото: Макс Требухов

Начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк не виключає, що результати конференції прокурорів, на якій 27 квітня було обрано членів органів прокурорського самоврядування - Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії та Ради прокурорів, можуть бути оскаржені.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Опрацьовуємо матеріали, щоб визначити, наскільки переконливі докази допущених порушень, щоб подавати скаргу до суду", - сказав він.

Горбатюк також повідомив, що під час конференції разом з делегатом з Одеської області - Сергієм Костенком, а також іншими делегатами наполягав на тому, щоб спочатку ухвалити регламент, а вже потім переходити до порядку денного.

"Однак, все відбувалося ніби за сценарієм, не відомо ким підготовленим. Порядок денний ухвалили на початку роботи конференції без жодного обговорення, а регламент - наприкінці", - додав Горбатюк.

Нагадаємо, 27 квітня всеукраїнська конференція прокурорів обрала перших членів нових органів прокурорського самоврядування - Ради прокурорів і Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури.

Створення нових прокурорських органів передбачено законом "Про прокуратуру". Згідно з положеннями ст. 71 закону, Рада прокурорів рекомендуватиме призначення або звільнення прокурорів з адміністративних посад, заходи щодо забезпечення незалежності прокурорів, соціальний і правовий захист прокурорів, їхніх сімей тощо. Головними завданнями КДК стануть дисциплінарні провадження щодо прокурорів, відбір кандидатів на посаду прокурора вперше і переведення прокурорів між різними органами прокуратури.

Але 12 травня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає припинення роботи КДК і Ради прокуратури до 15 квітня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram