ГоловнаПолітика

Суддя Вовк скасував повідомлення про підозру екс-міністрові Проскурякову

ГПУ порушила нову справу проти одіозного служителя Феміди.

Суддя Вовк скасував повідомлення про підозру екс-міністрові Проскурякову
Судья Сергей Вовк
Фото: comments.ua

Генпрокуратура почала розслідувати винесення суддею Печерського райсуду Києва Сергієм Вовком рішення про скасування повідомлення про підозру міністру екології та природних ресурсів у 2012-2014 роках Олегу Проскурякову.

Про це сказано у визначенні Печерського райсуду від 5 травня. Цим рішенням суд задовольнив клопотання Генпрокуратури і надав доступ слідчим до матеріалів кримінального провадження №757/10129/16-к.

"Головним слідчим управлінням Генпрокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 01.04.2016 за фактом винесення суддею Печерського районного суду Києва Вовком C.B. свідомо неправочинного рішення від 31.03.2016", - йдеться у визначенні.

За даними Українських Новин, 31 березня суддя Вовк задовольнив скаргу адвокатів Проскурякова і скасував постанову Генпрокуратури від лютого 2016 року про припинення слідства в рамках кримінального провадження у зв'язку з розшуком підозрюваного. Суд зобов'язав поновити слідство в цій справі. Цим самим рішенням суддя Вовк зобов'язав Генпрокуратуру видалити з Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про дату і час повідомлення про підозру Проскурякову.

Своєю чергою Генеральна прокуратура почала розслідування проти судді Вовка за підозрою у винесенні свідомо неправочинного рішення.

Нагадаємо, Сергій Вовк відомий тим, що засудив екс-голову МВС Юрія Луценка до тюремного ув'язнення. Після втечі Віктора Януковича він став фігурантом кримінального провадження і був відсторонений від посади. Однак пізніше Вовк повернувся на роботу в Печерський суд. 4 квітня Вища кваліфікаційна комісія суддів знову відсторонила суддю Сергія Вовка з посади.

У жовтні 2014 року Генеральна прокуратура почала розслідування проти Проскурякова за фактом заволодіння державним майном на суму 160 млн гривень під час проведення процедури банкрутства підприємств "Закарпатполіметали" та "Карпатська рудна компанія". Згодом екс-міністра оголосили в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram