ГоловнаПолітика

На в'їзді в Закарпатську область з'являться прикордонники

Москаль посилив боротьбу з контрабандою цигарок.

На в'їзді в Закарпатську область з'являться прикордонники
Фото: sbu.gov.ua

На двох в'їздах у Закарпатську область із сусідніх регіонів України створять зони тимчасового митного контролю.

Таке доручення видав голова області Геннадій Москаль, повідомляють на сайті ОДА.

На пропускних пунктах у Нижніх Воротах та Лазещині, через які в область заїжджає левова частка вантажів з інших українських регіонів, будуть працювати, поліцейські податківці, прикордонники та митники. На в'їзді в область вони зможуть розпломбувати фури, обстежити товар і знову опломбувати його.

"Посилений контроль за вантажем на двох перевалах необхідний для того, щоб зменшити кількість цигарок, які завозять до нас із метою подальшої контрабанди не через контрольно-пропускні пункти, а через "зелений" кордон", - сказано в повідомленні.

Крім того, Москаль доручив перекопати лісові дороги, якими завантажені цигарками автомобілі з підвищеною прохідністю намагаються об'їхати пропускні пункти на перевалах.

Паралельно правоохоронці посилять заходи для виявлення нелегальних складів із цигарками вздовж зеленого кордону. Особливо це стосується українсько-румунської ділянки, де щодня фіксують спроби місцевих жителів перенести в сусідню країну відносно невеликі партії (по 2-3 ящики) цигарок. Щоб мінімізувати доставку неврахованих сигарет у прикордонну місцевість Рахівського району, у Великому Бичкові створять спеціальний пост у складі поліції і прикордонників, які будуть контролювати вантажопотоки.

Нагадаємо, за даними Всесвітньої митної організації, Україна займає перше місце у світі із контрабанди цигарок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram