ГоловнаКультура

У новому фільмі Террі Гілліама зіграють Адам Драйвер і Ольга Куриленко

"Людина, що вбила Дон Кіхота" нарешті запуститься у виробництво

У новому фільмі Террі Гілліама зіграють Адам Драйвер і Ольга Куриленко
Фото: EPA/UPG

Відомий американський режисер Террі Гілліам розповів подробиці про свій наступний фільм - "Людина, що вбила Дон Кіхота", зняти який він намагається вже 20 років.

Як повідомляє IndieWire, режисер розповів про свій фільм під час прес-конференції в Каннах.

Зйомки фільму почнуться в жовтні цього року і будуть проходити в Іспанії, Португалії та на Канарських островах.

Головні ролі зіграють Адам Драйвер (серіал "Дівчата", "Зоряні війни: Пробудження сили"), Майкл Пейлін (з відомої комік-групи Монті Пайтон) і Ольга Куриленко. Бюджет складе 19 млн доларів.

Як відомо, на певному етапі головну роль в "Людині, що убив Дон Кіхота" повинен був грати Джонні Депп. Тепер його місце зайняв Драйвер. "У моїй голові було багато версій цього фільму, і він змінювався з кожним новим складом, і врешті в цьому році я отримав ідеальний акторський склад, - розповів Гілліам. - Адам Драйвер - це актор, якого я шукав всі ці роки".

Драйвер зіграє Тобі, режисера реклами, що зняв короткометражний фільм за "Дон Кіхотом".

Головну роль зіграє Майкл Пелін.

Гілліам сподівається, що в наступному році повернеться в Канни з уже готовим фільмом. Але незважаючи на оптимізм, він боїться: адже нарешті доробить фільм, який його шанувальники так довго чекали. "Це один з кошмарів, який мене не покине, поки я не дороблю фільм. Я хочу позбутися цього фільму, щоб жити далі спокійно", - говорить режисер.

Нагадаємо, в Каннах триває кінофестиваль і робота міжнародного кіноринку. Кіноогляд закриється 22 травня - тоді стануть відомі переможці основних і паралельних конкурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram