ГоловнаПолітика

Азаров став підозрюваним у справі про продаж двох стратегічних бомбардувальників

Техніку продали за 2 млн гривень

Азаров став підозрюваним у справі про продаж двох стратегічних бомбардувальників
Фото: EPA/UPG

Головна військова прокуратура підозрює колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова в незаконному відчуженні двох стратегічних бомбардувальників, які були продані за заниженою ціною.

Про це заявив голова відомства Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112 Україна". За його словами, техніку продали за 2 млн грн, але реальну її вартість зараз установити неможливо.

"Військовою прокуратурою оголошено підозру, спрямовано до суду, отримана санкція суду на затримання і доставку в суд і арешт колишнього прем'єр-міністра Азарова, який своїм рішенням дозволив відчуження двох стратегічних, на той момент уже не стратегічних бомбардувальників Ту-92 або 94. Вони були продані за 2 млн грн, тоді як реальна їх вартість, на той момент я не можу навіть сказати, скільки вони коштували... Якщо у двох цих літаках було 26 кг золота тільки в тих схемах і обладнанні, електропроводці, які були на цих літаках", - заявив Матіос.

Крім Азарова, в ухваленні злочинних рішень підозрюють також екс-міністра оборони Михайла Єжеля.

"Це робилося внаслідок багатьох управлінських рішень, які підписував, зокрема, і міністр оборони Єжель, йому також оголошено підозру, він оголошений у розшук. Сказати зараз про можливість одномоментного, швидкого встановлення цих осіб - вони відомі, але треба пройти цивільно-правовий, шляхом подання відповідних позовів і скасування угод, що не визнані нікчемними, до визначення матеріальних збитків і оголошення підозри. Це рутинний шлях, але такі реалії українського законодавства, інакше, поза законом, ми робити не можемо", - підкреслив військовий прокурор.

За словами Матіоса, у 2012-2013 роках було розпродано понад 100 танків Т-64 і БТР, але всі документи оформлено юридично правильно, тому будь-які підозри нікому пред'явити не можна.

Азаров переховується на території РФ з лютого 2014 року.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура повідомила Єжелю про підозру у сприянні продажу двох стратегічних бомбардувальників. Екс-міністр уже другий рік переховується у шпиталі в Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram