ГоловнаПолітика

Тимошенко: комітет нацбезпеки підтримав законопроект про деофшоризацію

Проект пройде в обхід робочої групи, створеної Порошенком.

Тимошенко: комітет нацбезпеки підтримав законопроект про деофшоризацію
Фото: EPA/UPG

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що законопроект №4380 про деофшоризацію схвалено комітетом з питань оборони і нацбезпеки.

"Сьогодні ми здобули першу перемогу, тому що Комітет національної безпеки і оборони ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді розглянути цей законопроект у залі Верховної Ради", - цитує Тимошенко її прес-служба..

При цьому вона підкреслила, що комітет не прийняв рішення про передачу законопроекту на розгляд робочої групи з питань деофшоризації, створеної за ініціативою президента Петра Порошенка. "Це робоча група, де президент України, який має зацікавленість в офшорах, хотів, по суті, цей закон про деофшоризацію зупинити, розчинити, заблокувати", - вважає Тимошенко.

"Тепер дуже багато буде залежати від того, як поставляться депутати всіх фракцій до цього законопроекту, який може вдвічі збільшити доходи бюджету. Це означає, що ми отримаємо можливість фінансувати охорону здоров'я, освіту, пенсії, заробітні плати, дозволить нам, нарешті, поставити обґрунтовані тарифи", - заявила вона.

Тимошенко пропонує розглянути законопроект у першому читанні, а потім доопрацювати в комітетах.

"Цей законопроект, на наш погляд, логічно розглядати з новим Податковим кодексом, розробленим парламентом, який схвалений усіма профільними комітетами і докорінно знижує ставки податків і робить пільгову систему оподаткування для українських компаній таку, щоб, у принципі, в офшори звертатися навіть не було потреби", - додала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram