ГоловнаПолітика

Прокурора, який зайняв кабінет "діамантового" Корнійця, затримали у справі про розкрадання (оновлено)

Справа стосується розкрадання 30 тис. тонн цукру з Аграрного фонду на 300 млн гривень

Прокурора, який зайняв кабінет "діамантового" Корнійця, затримали у справі про розкрадання (оновлено)
Артем Сытник
Фото: www.slovoidilo.ua

Співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) затримали заступника прокурора Київської області у справі про розкрадання 30 тис. тонн цукру з Аграрного фонду на 300 млн гривень.

Про це під час парламентських слухань заявив голова НАБУ Артем Ситник.

"Тільки-но був затриманий заступник прокурора Київської області у справі про розкрадання 30 тис. тонн цукру Аграрного фонду на 300 млн гривень", - повідомив він.

Прізвище затриманого Ситник не уточнив, але зазначив, що цей заступник працював у тому самому кабінеті, де раніше працював один із так званих "діамантових прокурорів" Олександр Корнієць.

"Так збіглося, що цей заступник прокурора області працював у кабінеті "діамантового прокурора" Корнійця", - зазначив директор НАБУ.

За словами екс-заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе, затриманий прокурор - Олександр Колесник.

"Сьогодні завдяки зусиллям і чудовій роботі НАБУ затримали заступника прокурора Київської області Колесника, який замінив на цій посаді скандально відомого "діамантового прокурора" Корнійця. Немає сумнівів у тому, що це крісло призначається для рекету. Зовсім нещодавно цей самий Колесник уже прославився участю в скандалі, пов'язаному з експортом горіхів, який нам разом із губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі вдалося викрити", - написав Сакварелідзе у Фейсбуці.

Він також зазначив, що під час роботи в Генпрокуратурі вже намагався притягнути Колесника до кримінальної відповідальності, але йому завадили тодішній генпрокурор Віктор Шокін і його перший заступник Юрій Севрук.

Нагадаємо, Корнійця і заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна затримали 6 липня 2015 року в будівлі ГСУ Генпрокуратури за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома в Корнійця виявили 35 пакетів із діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити подію справою "діамантових прокурорів".

Корнійця і Шапакіна незабаром звільнили з органів прокуратури. Їхня справа зараз у суді. Обидва екс-прокурори відмовилися визнати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram