ГоловнаПолітика

Аукціон повинен сформувати адекватну ціну для держпідприємств, - Іванчук

Нардеп сподівається на ефективний продаж ОПЗ.

Аукціон повинен сформувати адекватну ціну для держпідприємств, - Іванчук
Фото: Макс Левин

Уряд затвердив сьогодні умови приватизаційного конкурсу Одеського припортового заводу.

Коментуючи цю інформацію, народний депутат, голова комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук висловив упевненість, що затверджені вимоги сприятимуть ефективному продажу заводу.

«Попередній уряд кілька разів подавав у Верховну Раду законопроект, який дав би можливість приватизувати ОПЗ. Нам вдалося зняти обов'язковість продажу 5-10% пакетів акцій. Це заслуга попереднього уряду і парламенту, і я радий, що нинішній уряд підтримує цю ініціативу. Повинна бути конкуренція, але щоб забезпечити конкуренцію, треба спочатку забезпечити відкритий доступ всім охочим іноземним інвесторам», - сказав Іванчук.

Голова комітету зазначив, що борг перед компанією Ostchem Дмитра Фірташа є фіктивним. Він повідомив, що продавати ОПЗ із зобов'язанням нового власника повернути борг Фірташу є злочином, і сказав, що звернеться з цього питання до Генеральної прокуратури.

«Я хотів би сказати, заборгованість в 5 млрд гривень компанії Ostchem Одеським припортовим заводом - це злочин. Це фіктивна заборгованість, яка була сформована за рахунок зловживань посадовими особами режиму Януковича - для того щоб вкрасти державне підприємство. Погашення цієї заборгованості в будь-якій мірі - це злочин, тому що заборгованість сформовано фіктивно. Якщо ми зобов'яжемо покупця віддати 5 млрд гривень, то ця сума не надійде до Державного бюджету. Аукціон, який сформує адекватну ціну - це найкращий спосіб для продажу підприємства», - резюмував Іванчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram