ГоловнаПолітика

СБУ і ГПУ мусять розслідувати антидержавну діяльність Льовочкіна, - Дейдей

Нардеп розкритикував активність колеги по депутатському корпусу

СБУ і ГПУ мусять розслідувати антидержавну діяльність Льовочкіна, - Дейдей
Евгений Дейдей

Служба безпеки мусить розслідувати антидержавну діяльність Сергія Льовочкіна, вважає народний депутат України, член фракції "Народний фронт" Євген Дейдей.

Він підкреслив, що Льовочкін стоїть на антиукраїнських позиціях і своєю політичною діяльністю обслуговує пропаганду російського агресора.

"Депутат від "Опоблоку" Сергій Льовочкін регулярно заявляє і пише на Заході про те, що "встановленню миру на Донбасі заважає виключно позиція України". Відверто бреше про війну і Євромайдан. Це не опозиційна діяльність - це обслуговування державної пропаганди країни-агресора. Це активність, що підлягає розслідуванню Службою безпеки, а нагляд над цим розслідуванням має стати одним із першочергових завдань Генпрокуратури. Це одне із завдань, які новий генпрокурор Юрій Луценко обіцяв якнайшвидше виконати, коли Верховна Рада затверджувала його", - підкреслив Дейдей.

Крайнім епізодом такої антидержавної активності він вважає текст, опублікований Льовочкіним на французькому сайті Huffington Post.

"Сергій Льовочкін у своєму блозі на французькій версії Huffington Post пише про те, що мир на сході України залежить виключно від політичної волі Києва, "якої бракує". Тобто, відверто бреше і просуває пропаганду Кремля - для висновку про те, що тільки Україна мусить неодмінно виконувати Мінські угоди. Далі Льовочкін безсоромно маніпулює цілком конкретними фактами. Він підкреслює "велику важливість" голосування в Національній асамблеї Франції 27 квітня цього року за резолюцію про скасування санкцій проти Росії. Мовляв, це голосування - ознака того, що скоро "друзі України втратять терпіння до нас", - зазначив народний депутат.

"При цьому Льовочкін "забув" уточнити, що за цей декларативний акт проголосувало менш ніж 10% від конституційної більшості депутатів Національних Зборів Франції. Сотні депутатів взагалі проігнорували це голосування - адже відповідний проект вніс депутат Тьєрі Маріані. Цей скандальний лобіст Кремля є співголовою "Асоціації франко-російський діалог". Минулого року він, порушуючи заборону, відвідав окупований Крим, за що його вигнали з кількох посад у Європейській народній партії в ПАРЄ. Про яких "друзів України" каже Льовочкін? Це безсоромна брехня!" - обурився Євген Дейдей.

Він вважає, що Льовочкін має можливість займатися антиукраїнською діяльністю, тому що відчуває безкарність за свої зловживання під час правління режиму Януковича.

"Колишній голова Адміністрації президента Януковича Льовочкін відчуває свою безкарність - так само, як олігарх Фірташ, який роками спонсував його діяльність у владі. Адже за жодного з трьох генпрокурорів після Революції питань до цих осіб чомусь не виникало. Ні щодо "Укроборонпрому" і політичних злочинів Януковича - узурпації влади і медіа, призначення російських громадян на вищі пости в силових структурах тощо. Ні щодо "Росукренерго" і злодія в законі Могилевича. Зараз ці персонажі з темного минулого вчать нас жити. Жити під московським чоботом. А насправді вони, як мінімум, мусять ходити на допити, а по справедливості - давно відбувати термін покарання", - підкреслив Дейдей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram