ГоловнаПолітика

Рада встановила 70%-ву квоту для телепередач західного виробництва

Депутати дали законодавче визначення контенту європейського виробництва

Рада встановила 70%-ву квоту для телепередач західного виробництва

Верховна Рада встановила 70%-ву квоту в телеефірі для передач європейського виробництва, а також США і Канади.

За ухваення законопроекту №2766 у другому читанні проголосували 229 депутатів при мінімально необхідних 226.

Згідно з законом, передачею європейського виробництва вважається передача, створена однією або кількома юридичними особами-резидентами країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне мовлення.

Також до передач європейського виробництва, крім випадків, визначених законом, також відносяться передачі, виготовлені на замовлення юридичних осіб-резидентів країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне мовлення, за умови, що безпосереднім виробником такої передачі також є особи-резиденти таких країн.

У разі, якщо передача створена на замовлення або за участю однієї або кількох юридичних осіб-резидентів країни, визнаної Радою державою-агресором (окупантом), - така передача не може вважатися передачею європейського або українського виробництва.

Також, згідно з законом, передачі європейського виробництва, а також виробництва США і Канади, мають становити щонайменше 70% загального тижневого обсягу мовлення, в тому числі щонайменше 50% загального тижневого обсягу мовлення мають становити передачі українського виробництва.

Нагадаємо, в Україні ввели нову систему позначення вікової аудиторії фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram