ГоловнаПолітика

Деканоїдзе: 90% звільнених за "законом Савченко" - досить вагомі в кримінальному світі люди

За словами голови Нацполіції, суперечливий закон потребує змін.

Деканоїдзе: 90% звільнених за "законом Савченко" - досить вагомі в кримінальному світі люди
Хатия Деканоидзе
Фото: www.mvs.gov.ua

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе підтвердила що згідно із законом про зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів у термін основного покарання ("закон Савченко") на свободу вийшло 6 тис. осіб і виступає за внесення змін до цього закону.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня".

"Велика біда зі "законом Савченко". 6 тис. осіб вже вийшли з ув'язнення", - сказала Деканоїдзе.

Вона зазначила, що 90% звільнених - досить вагомі в кримінальному світі люди, які вчинили тяжкі злочини.

За її словами, закон потребує змін.

Раніше ГПУ також називала закон небезпечним для суспільства і закликала змінити його. За даними ГПУ, серед тих, хто вийшов на свободу, 10 осіб відбували покарання за злочини проти основ національної безпеки, 832 - за навмисне вбивство, 531 - за умисне тяжке тілесне ушкодження, 1120 - за розбій, 863 - за грабіж і 1340 - за крадіжку.

Нагадаємо, у січні 2016 року, відповідно до цього закону, вийшов з в'язниці суддя Ігор Зварич, якого в 2011 році засудили до 10 років позбавлення волі за хабарництво. Крім того, 28 січня суд  скинув термін засудженому до 8 років в'язниці Андрію Слюсарчуку, відомому як "доктор Пі". У квітні вийшов з в'язниці засуджений за вбивство колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозинський, а організатор наймасштабнішої будівельної афери "Еліта-центру" Олександр Волконський (Шахов) вийшов зі СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram