ГоловнаПолітика

Ні Ахметова, ні Бойка на окупованих територіях не приймуть, - Тука

Екс-губернатор допускає домовленості влади з колишніми "регіоналами".

Ні Ахметова, ні Бойка на окупованих територіях не приймуть, - Тука
Фото: 24tv.ua

Ні Ріната Ахметова, ні Юрія Бойка, про ймовірне призначення яких на посаду губернаторів Донецької та Луганської областей говорили раніше, на окупованих територіях не сприймають.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів екс-голова Луганської ВЦА, нинішній заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука, якому ця ідея здається утопічною.

При цьому він розповів, що на момент появи цієї інформації перебував в Адміністрації президента і бачив, яке здивування вона викликала серед співробітників АП.

"Який сенс Бойкові ставати губернатором великої частини Луганської області? Він накрав уже за своє життя... Це не та миротворча фігура, яку можна було б розглядати. Якщо говорити про окуповані території, то Бойка там не приймуть", - зазначив Тука, висловивши при цьому впевненість, що і пряма вказівка з Москви навряд чи сприятиме позитивному вирішенню ситуації.

"Усе може бути. Зараз важко сказати: там (на окупованій території, - С.К.) декілька тисяч озброєних людей, частина з яких не підкоряється нікому", - нагадав екс-губернатор.

При цьому він допускає, що влада може піти на на укладення пакту з лідерами "старих" еліт заради відносного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Теоретично, так, я таке допускаю. Але чи правильно це? Тут напрошується зустрічне запитання: чому нікого з них досі не засуджено? Ахметов, Єфремов, Бойко, Хомутиннік, уся ця братва?" - зазначив Тука.

Разом із тим, Тука також розкритикував діючого луганського губернатора Юрія Гарбуза за недоречні висловлювання.

"Мені не дуже сподобався перший посил, який пролунав від нього. Начебто він сказав правильні речі, але я не уявляю, яким чином голова області може обіцяти або гарантувати мир. Це - завдання Президента, головнокомандувача, начальника Генерального штабу, а твоє, губернатора, завдання - піклуватися про народне господарство. Яким чином ти збираєшся «впроваджувати заходи»? Заважати нашим військовослужбовцям чи що?" - додав заступник міністра, розповівши, що, за його інформацією, Гарбуз дуже хотів отримати посаду голови Луганської ВЦА.

Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю "Георгій Тука: «Річ у тім, що в Києві немає війни»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram