ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон, що дозволяє призначити Луценка генпрокурором

Президент дозволив призначати головою ГПУ кандидата без юросвіти

Порошенко підписав закон, що дозволяє призначити Луценка генпрокурором
Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко підписав закон, який дозволить призначити Юрія Луценка генеральним прокурором.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Президент підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада у четвер і направила на підпис главі держави", - наголошується в повідомленні.

Згідно з документом, на посаду голови ГПУ може претендувати кандидат з вищою освітою і стажем роботи в галузі права або досвідом роботи в законодавчому та правоохоронному органі щонайменше п'ять років. Луценко такий досвід має.

Крім того, передбачено, що до 15 квітня 2017 року призначати прокурорів на адміністративні посади буде генпрокурор.

Нагадаємо, Рада дозволила призначати генпрокурором кандидата без юросвіти і досвіду роботи в прокуратурі. Спікер парламенту Андрій Парубій підписав закон і направив його на підпис президенту.

Цей законопроект написано під голову фракції БПП Юрія Луценка, якого у президента хочуть бачити генпрокурором. Луценко не має досвіду роботи в органах прокуратури і юридичної освіти, зате має досвід роботи у Верховній Раді і Міністерстві внутрішніх справ.

3 квітня 2016 року президент звільнив Віктора Шокіна з посади генпрокурора, відтоді обов'язки голови ГПУ виконує Юрій Севрук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram