ГоловнаПолітика

Гройсман обговорив з Москалем і Насіровим питання боротьби з контрабандою

Прем'єр розраховує на конкретні результати вже через місяць

Гройсман обговорив з Москалем і Насіровим питання боротьби з контрабандою
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів робочу зустріч з головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим і головою Закарпатської обласної держадміністрації Геннадієм Москалем.

Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну.

Сторони обговорили питання боротьби з контрабандою, а також зміни системи роботи митниці загалом.

"Питання роботи державної митної служби та питання ефективності надходжень до бюджету від митних платежів є абсолютно актуальними сьогодні і повинні бути абсолютно публічними на всіх митницях країни", - заявив Гройсман.

Прем'єр зазначив, що розраховує на те, що місцева влада і керівництво ОДА візьме на себе відповідальність за порядок на митниці і викорінення так званих "сірих" і "чорних" контрабандних схем.

"Я б хотів, щоб буквально за місяць ви дали результат для суспільства, громадян, для мене як прем'єр-міністра, щоб я розумів, що система працює відкрито, публічно, злагоджено", - наголосив Гройсман.

Він також розповів про майбутні зміни в системі роботи митниці. Зокрема, на пунктах пропуску встановлять обладнання для сканування товарів. Також буде вдосконалено програмне забезпечення та посилено роботу системи управління ризиками.

Крім того, найближчим часом для боротьби з контрабандними схемами буде створено близько 20 мобільних груп за участю співробітників Національного антикорупційного бюро, прикордонних військ, поліції і Державної фіскальної служби.

Прем'єр також пообіцяв, що буде продовжувати робочі поїздки на митниці.

Нагадаємо, 6 травня Москаль звернувся до Гройсмана з проханням ініціювати його відставку, оскільки з ним не було погоджено призначення в.о. начальника Закарпатської митниці. Він також заявив, що з 7 травня йде у відставку і не буде виходити на роботу, поки цю посаду не повернуть Володимиру Колеснікову. За словами Москаля, контроль над Закарпатською митницею передають пов'язаним з нардепом Віталієм Хомутинніком людям як розплату за голоси групи "Відродження" на підтримку призначення Гройсмана прем'єром.

Гройсман своєю чергою заявив, що не буде просити президента звільнити Москаля. Він запросив його на зустріч до Києва і висловив надію на співпрацю з губернатором у боротьбі з корупцією і контрабандою.

7 травня Петро Порошенко провів зустріч з Москалем і повідомив, що той залишиться на своєму посту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram