ГоловнаПолітика

Меру Затоки продовжили арешт на півроку і знизили суму застави

Прокуратура оскаржила рішення суду про зменшення суми застави

Меру Затоки продовжили арешт на півроку і знизили суму застави
Фото: Пресс-служба прокуратуры

Київський районний суд Одеси продовжив арешт затриманого в січні мера Затоки Василя Звягінцева до 6 місяців, при цьому зменшив суму застави з 5 млн до 300 тис. гривень.

Про це повідомляє офіційний сайт обласної прокуратури.

"У зв'язку з цим прокуратура Одеської області внесла апеляційну скаргу з вимогою скасувати зазначене рішення про зменшення розміру застави. Розгляд апеляційної скарги призначено на 12 травня", - повідомили в прес-службі прокуратури

Нагадаємо, 16 січня Київський райсуд Одеси заарештував Звягінцева з правом внесення застави в розмірі 5 млн гривень, а також заарештував головного архітектора міста Білгород-Дністровський. Їм пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 382, ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем і навмисне перешкоджання виконанню постанови суду).

Чиновники підозрюються в тому, що у вересні-грудні 2014 року вони незаконно вивели з комунальної власності земельну ділянку біля моря площею більш як 3 гектари, після чого передали землю в приватну власність, розділивши її між 66 особами.

Звягінцев став селищним головою в листопаді 2010 року, в 2015 році його переобрали на другий термін. До нього 20 років селищем керувала Надія Ярцева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram