ГоловнаПолітика

Білорусь повідомила в ООН, що не забороняла Геращенко в'їзд

Раніше МВС Білорусі офіційно заявило протилежне.

Білорусь повідомила в ООН, що не забороняла Геращенко в'їзд
Фото: Макс Требухов

Постійне представництво Білорусі при ООН відправило листа генсеку організації і поширило цей лист серед усіх делегацій про те, що інформація про проблеми Ірини Геращенко з в'їздом у Білорусь не відповідає дійсності.

Про це повідомляє сама Геращенко у

фейсбуці, посилаючись на колег-дипломатів з європейських країн, які працюють у Нью-Йорку, і акредитованих у структурах ООН.

"Це означає одне з двох: або центр не інформує своїх білоруських дипломатів про "чорні списки", куди на вимогу ФСБ було внесено і першого віце-спікера, про що МВС Білорусі ОФІЦІЙНО поінформувало українську сторону. Або Мінськ визнав свою помилку і скасував "чорний список", так само як дозвіл на в'їзд тільки до 25 травня - а саме про це йдеться в другому листі, яким мені дозволяється в'їзд у Білорусь тільки до 00:00 25 травня 2016 року - це не означає "в'їзд без обмежень", як про це пишуть білоруські дипломати в листі до Генсека Пан Гі Муна", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, в березні Росія заборонила Геращенко в'їзд на свою територію до 2021 року, коли вона намагалася потрапити на суд у справі Надії Савченко. Незважаючи на спільну з РФ базу даних небажаних осіб, тоді Білорусь впустила Геращенко на свою територію для участі в засіданні Контактної групи з питань Донбасу. Однак наприкінці квітня Білорусь повідомила, що заборонить в'їзд Геращенко після 25 травня.

Геращенко - перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram