ГоловнаПолітика

Порошенко: Це була, є і буде наша перемога

Президент взяв участь в акції "Перша хвилина миру"

Петро Порошенко увечері 8 травня взяв участь в акції "Перша хвилина миру", присвяченій святкуванню Дня пам'яті і примирення.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"8 травня 45-го після шестирічної війни був встановлений довгоочікуваний мир в Європі. Минулого року Україна долучилася до європейських країн у святкуванні Дня пам'яті і примирення. Ця нова для нас традиція жодним чином не підміняє, а доповнює і підсилює звичне державне свято - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні", - заявив президент.

Він також зазначив, що з Україною були пов'язані вирішальні і запеклі баталії на радянсько-німецькому фронті. У той час на нашій території було проведено 29 з 76 операцій Другої світової війни. Українці воювали у Червоній армії, в партизанських загонах, у лавах опору європейських країн; у складі канадської, американської, австралійської, британської армій.

"Це була, є і буде наша перемога", - підкреслив Порошенко.

"Зараз на Сході Європи відбувається безпрецедентне з часів Гітлера і Сталіна порушення норм міжнародного права. Хижа і ненажерлива імперія знову не зважає на державні кордони і прагне розширити свій так званий життєвий простір. Україна знову дає відсіч, хіба що з тією різницею, що ворог прийшов не з Заходу, а зі Сходу", - додав президент.

Він також підкреслив, що українська дипломатія докладає всіх зусиль для продовження секторальних і економічних санкцій проти Росії, введених на знак солідарності з Україною Євросоюзом, США, іншими країнами.

"Час від часу у деяких європейських країнах лунають голоси про неефективність санкцій. Що ж, якщо вони комусь і видаються неефективними, то їх слід не знімати або пом'якшувати, а, навпаки - продовжувати і посилювати", - додав президент.

Порошенко оголосив символічну Першу хвилину миру, а також привітав зі святом і поспілкувався з ветеранами Другої світової війни, які зібралися на площі біля монумента Батьківщини-матері.

Нагадаємо, в суботу у Києві біля Вічного вогню відбулася панахида за загиблими у Другій світовій війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram