ГоловнаПолітика

Розенко назвав різке скорочення споживання газу тактичною метою України

Людей буде стимулювати розуміння того, що газ - це дорого

Розенко назвав різке скорочення споживання газу тактичною метою України
Фото: www.dyvys.in

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко вважає, що Україна повинна зробити все для того, щоб не залежати від Росії ні енергетично, ні економічно.

"Стратегічна мета - це незалежність України, а тактична - це різке скорочення споживання газу", - заявив Розенко в ефірі телеканалу 112 Україна.

За його словами, першим кроком досягнення мети стало встановлення єдиної ринкової ціни на газ.

"Заможні люди заплатять за себе, малозабезпеченим людям допоможе держава через систему субсидій, через систему соціального захисту", - сказав Розенко.

У минулий опалювальний сезон субсидії отримали 5,5 млн чоловік. За словами віце-прем'єр-міністра, держава готова до збільшення кількості до 7-8 млн осіб, що потребують держдопомоги.

"Другий важливий момент - це різке скорочення споживання газу всіма підприємствами, установами, організаціями, в тому числі і населенням, - сказав Розенко. - Людей буде стимулювати розуміння того, що газ - це дорого, газ - це комфортний, але досить дорогий енергоносій".

Нагадаємо, напередодні віце-прем'єр-міністр Павло Розенко запропонував жителям сільської місцевості подумати над відмовою від газу. Він зазначив, що ціна на газ в Україні не буде зменшуватися, а тому необхідно шукати більш дешеві альтернативи.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів вирішив з 1 травня встановити єдину ціну на газ 6,879 грн за кубометр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram