ГоловнаПолітика

Європарламент проведе дебати про порушення Росією прав кримських татар

Також європарламентарі обговорять проект газопроводу "Північний потік-2"

Європарламент проведе дебати про порушення Росією прав кримських татар
Фото: Сергей Нужненко

Європейський парламент 12 травня проведе дебати про порушення Росією прав кримських татар в анексованому Криму.

Про це повідомив уповноважений президента у справах кримсктатарского народу Мустафа Джемілєв на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, це питання включено до порядку денного наступного пленарного засідання ЄП, яке відбудеться 9-12 травня у Страсбурзі. Після закінчення дебатів ухвалять відповідну резолюцію.

"Дебати і голосування щодо резолюції про порушення прав кримських татар, стандартів демократії і верховенства права на території тимчасово окупованій АР Крим заплановано на четвер, 12 травня", - уточнив Джемілєв.

Також, за його словами, серед інших питань депутати обговорять вплив проекту газопроводу "Північний потік-2" на енергетичні ринки країн Центральної та Східної Європи.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові посилилися переслідування кримських татар. 26 квітня підконтрольний Росії "верховний суд Криму" заборонив діяльність Меджлісу на території анексованого півострова.

З 2014 року в Україні заснували День боротьби за права кримськотатарського народу, який відзначатиметься щорічно 18 травня. Цей день також відзначається як день депортації кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram