ГоловнаКультура

Кириленко запропонує Кабміну ліцензувати російські книги

Законопроект представлять у травні.

Кириленко запропонує Кабміну ліцензувати російські книги
Фото: realgazeta.com.ua

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко цього місяця внесе на розгляд уряду законопроект про ліцензування книг з Росії.

Про це повідомляють на сайті Кабміну.

Зазначають, що 29 квітня відбулося перше засідання спеціально створеної робочої групи при Держкомтелерадіо, яка напрацьовує закон про обмеження доступу російських книг антиукраїнського змісту на ринок України.

Кириленко вважає, що забороняти всі російські книги неправильно, а найдієвішим і демократичним варіантом буде введення ліцензування російської книжкової продукції.

"У моїх планах протягом двох тижнів, тобто в травні, запропонувати на розгляд Кабінету Міністрів законопроект про ліцензування книжкової продукції, яка має походження з країни-агресора. Якщо це наукові видання, привезені з Росії, то, безумовно, після ліцензування вони повинні доходити до споживача. Якщо це підривна, антиукраїнська і пропагандистська книга, вона не повинна перебувати на полицях наших магазинів. Хочу підкреслити, що закон про ліцензування не поширюватиметься на українські й іноземні книги, а лише на ті, які привезені з країни-агресора", - наводяться слова Кириленка.

Нагадаємо, ініціатива ліцензувати і навіть квотувати ввезення російської книги в Україна вже озвучувалася в Кабміні влітку 2014 року, проте рішення з цього питання так і не було ухвалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram