ГоловнаПолітика

Сенцов і Кольченко передали документи для екстрадиції, - журналіст

Документи вже у співробітників ФСВП.

Сенцов і Кольченко передали документи для екстрадиції, - журналіст
Фото: www.radiosvoboda.org

Українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко, яких засудили в Росії до тюремного ув'язнення, заповнили документи, необхідні для екстрадиції в Україну. Про це у своєму фейсбуці повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Антон Наумлюк.

За його словами, документи вже у співробітників Федеральної служби виконання покарань РФ, які повинні передати їх у Міністерство юстиції РФ.

Питання про екстрадицію Сенцова і Кольченка вирішуватиме суд за місцем відбування покарання.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, а Олександра Кольченка - 10 років.

Згідно з обвинувальним висновком, у квітні 2014 року Сенцов створив у Криму "терористичну спільноту", яка отримувала вказівки від невідомих осіб у Києві. Метою спільноти була "дестабілізації ситуації" в Криму і "вплив на органи влади": "кримські терористи" нібито намагалися змусити Росію відмовитися від рішення прийняти півострів до свого складу.

Учасники спільноти скоїли два "терористичні акти" в Сімферополі - підпалили двері офісу "Російської громади Криму" і вікна місцевого відділення "Єдиної Росії", а також готували підриви пам'ятника Леніну і Вічного вогню. Олександра Кольченка звинуватили в тому, що він увійшов до складу цієї терористичної спільноти і брав участь в одному з підпалів. Крім нього, за версією звинувачення, в групу входили також Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв (обох раніше засудили згідно з особливим порядком, вони отримали по сім років колонії суворого режиму), а також Степан Циріл, Ілля Зуйков, Енвер Асанов і Микита Боркін (останніх чотирьох оголошено в розшук).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram