ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 10 разів порушили великоднє перемир'я

Біля Широкиного використовувалися 120-мм міномети

Бойовики 10 разів порушили великоднє перемир'я
Фото: facebook.com/ato.news

Бойовики на Донбасі у суботу 10 раз обстріляли українські опорні пункти всупереч домовленостям про повне припинення вогню на Великдень. Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру АТО.

Зокрема, під вогонь потрапили бійці у районі Мар'їнки і Авдіївки, по яких велася стрілянина з гранатометів і стрілецької зброї. Окрім того, біля Мар'їнки бойовики використовували міномети калібру 82 мм. Також обстрілювали район Луганського.

120-мм міномети були застосовані бойовиками "ДНР" у Широкиному, а біля Водяного вони також стріляли з 82-мм мінометів, озброєння БМП і гранатометів.

У Луганській області порушення перемир'я було зафіксовано біля Трьохізбенки, де "ЛНР-івці" стріляли з гранатомета і великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, на засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі в п'ятницю, 29 квітня, домовилися про повне припинення вогню від опівночі 30 квітня і відкриття у цей день пункту пропуску у Станиці Луганській. Цей пішохідний КПВВ раніше закрили через обстріли.

Режим тиші, згідно з домовленостями в Мінську, має діяти вже кілька місяців, однак він регулярно порушується бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram