ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві затримали чотирьох осіб у масках Путіна

Активістів доставили в ОВД "Китай-місто"

У Москві затримали чотирьох осіб у масках Путіна
Фото: Грани.Ру

Російські силовики затримали у Москві чотирьох активістів, які ходили вулицями у масках президента РФ Володимира Путіна і у футболках із написами "Не боюсь 212.1"

Про це повідомляє "ОВД-инфо".

Зараз затримані знаходяться в ОВД "Китай-місто". Про це повідомив активіст Микола Глухін, який перебуває біля відділу поліції. Зв'язку з самими затриманими, з його слів, наразі немає.

За словами активіста, вони виступають проти введеної в Кримінальний кодекс РФ влітку 2012 року статті 212.1, яка передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі за "неодноразові" порушення за статтею 20.2 КоАП. Перший вирок за цією статтею було винесено щодо московського активіста Ільдара Дадіна, який отримав три роки колонії.

Зазначимо, що раніше у Тверському районному суді пройшли слухання у трьох адміністративних справах щодо активіста Романа Рословцева і ще одне щодо Юрія Мерзлова. У двох процесах суд вже ухвалив оштрафувати Рословцева на 15 тис. рублів за епізод (пікети 7 квітня і 20 квітня), а маску Путіна знищити.

Нагадаємо, у грудні 2015 року у Росії вперше дали тюремний термін за участь у мітингах. Басманний суд Москви засудив активіста Дадіна до трьох років загального режиму, визнавши його винним за статтею 212.1 КК РФ.

Дадіна затримали під час акції на Манежній площі Москви на підтримку Навального нібито за українську символіку. Йому дали 15 діб, але коли термін арешту добігав кінця, проти нього порушили кримінальну справу. Активісту інкримінували участь у протестних акціях 6 серпня, 23 серпня, 13 вересня і 5 грудня 2014 року.

Правозахисний центр "Меморіал" розцінив переслідування Дадіна як незаконне і політично вмотивоване.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram