ГоловнаПолітика

Кабмін вирішив виплатити ветеранам по 400 гривень до Дня перемоги (оновлено)

Сім'ї загиблих у бойових діях отримають по 500 гривень

Кабмін вирішив виплатити ветеранам по 400 гривень до Дня перемоги (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Уряд виділить кошти на збільшення виплат ветеранам до Дня перемоги зі 170 до 400 гривень. Сім'ї загиблих учасників бойових дій отримають по 500 гривень.

"У нас було передбачено, що учасники війни до свята отримають по 170 гривень. Ми вважаємо, що ми можемо збільшити цю цифру, ми знайшли необхідні резерви. Я просив би, щоб уряд сьогодні підтримав пропозицію про те, що кожен ветеран, учасник війни отримає по 400 гривень до цих святкових днів. Сім'ї загиблих отримають по 500 гривень", - сказав прем'єр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну в п'ятницю. Пізніше рішення було прийнято.

На сайті Кабміну уточнено категорії осіб, яким збільшено допомогу.

З 170 до 400 грн збільшено разову виплату учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога.

Членам сімей померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин, які не одружилися вдруге, виплату збільшено з 465 до 500 грн.

Нагадаємо, з 2015 року 8 травня в Україні відзначають День пам'яті та примирення, а 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram