ГоловнаПолітика

Wyborcza назвала нового посла Польщі в Україні

Ян Пєкло очолює фонд ПАУСІ

Wyborcza назвала нового посла Польщі в Україні
Фото: facebook.com/DmytrukOlja

Джерела газети Wyborcza стверджують, що новим послом Польщі в Україні стане Ян Пєкло, виконавчий директор фонду українсько-польської співпраці ПАУСІ.

Про це йдеться у статті видання про нових дипломатичних представників Варшави.

Раніше передбачалося, що послом стане колишній журналіст Марцін Войцеховський. 3 листопада 2015 року тодішній міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина від імені президента Польщі вручив призначення на посаду посла в Україні Войцеховському.

Марцін Войцеховський працював як журналіст Gazeta Wyborcza, спеціалізувався на питаннях, що стосуються Східної Європи і міжнародної проблематики. Був кореспондентом Gazeta Wyborcza в Україні та Росії. Згодом почав працювати в МЗС Польщі, виконував функції прес-секретаря. Володіє англійською, французькою, російською та українською.

Однак новий голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський визнав Войцеховського недостатньо досвідченим. Міністр заявив, що Україна відправила до Польщі Андрія Дещицю, колишнього міністра закордонних справ, і Польща мусить призначити послом відповідного кандидата. Тому на початку 2016 року президент Польщі Анджей Дуда скасував його призначення.

Таким чином, послом наразі залишається Генрик Літвін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram