ГоловнаКультура

Чубаров прокоментував заборону кримськотатарського прапора на Євробаченні

"Давайте зосередимося на підтримці Джамали", - сказав голова Меджлісу

Чубаров прокоментував заборону кримськотатарського прапора на Євробаченні
Фото: 24tv.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров прокоментував заборону недержавних прапорів на пісенному конкурсі "Євробачення".

"Журналісти від ранку обривають телефон, а я в роумінгу... Відповідаю лише на дзвінки тих, кого знаю... Питання одне: "Як ви ставитеся до того, що організатори Євробачення заборонили демонструвати кримськотатарський прапор?" - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

На його думку, організатори конкурсу намагалися максимально уникнути політизації

"Розставляйте правильно акценти. Організатори "Євробачення" впорядкували використання прапорів, залишивши можливість лише для демонстрації державних прапорів країн-учасниць цього конкурсу... Звичайно, мені таке рішення не до вподоби, але залишаю за ними таке право - організатори прагнуть максимально уникнути перешкод, які можуть виникнути внаслідок політизації Кремлем цього конкурсу", - підкреслив Чубаров.

За його словами, треба зосередитися на підтримці виступу представниці України - співачки Джамали.

"Давайте зосередимося на підтримці виступу Джамали голосами жителів у країнах - учасницях конкурсу", - додав він.

Нагадаємо, на Євробаченні 2016 року заборонили недержавні прапори, в тому числі кримськотатарський блакитний стяг з жовтою емблемою тамга. Такі правила оприлюднили на сайті концертного залу Stockholm Globe Arena, де проводитиметься конкурс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram